سوالات متداول
کندووان پلاس
- برد هوشمند کندووان پلاس دارای سنسور اندازهگیری وزن، دما و رطوبت است و همچنین برای ضبط صدای داخل کندو دارای میکروفون میباشد.
- برد هوشمند کندووان پلاس قابلیت اتصال به وایفای و بلوتوث را دارد.
- برد هوشمند کندووان پلاس اطلاعات باز و بستهشدن درب کندو را اطلاع میدهد.
کاربرد اصلی این برد این است که در صورت عدم دسترسی به کندو میتوانید با تلفن همراهتان از طریق اپلیکیشن از اتفاقات داخل کندو آگاه شوید.
تیم پشتیبانی کندووان پلاس یک همراه خوب زنبورداری و در دسترس شماست. تیم کندووان پلاس پاسخگوی هرگونه سؤال، در خواست خدمات حضوری و غیرحضوری (نصب کندو، برداشت عسل و…)، آموزش اولیه و مشاوره در حوزه زنبورداری است. پس از دریافت محصول با اپلیکیشنی که در اختیارتان قرار میگیرد آموزشهای تکمیلی را دریافت خواهید کرد.
کندووان پلاس در چند شهر بزرگ مثل: تهران، کرج، رشت، تبریز خدمات ارائه میدهد که درحالتوسعه است و سعی در افزایش شهرها در سال آینده دارد. نصب کندو و آموزش اولیه در شهر تهران رایگان است ولی در دیگر شهرها مشمول هزینه میشود.
با کندوهای هوشمند کندووان پلاس نیاز به بازدیدهای مکرر نیست. در صورت لزوم به تلفن همراه کاربر از طریق اپلیکیشن بازدیدها یادآوری میشود.
نصب و تحویل دهی کندوها متناسب با فصل زنبورداری از اوایل اردیبهشت شروع میشود تا اواخر تابستان میتواند ادامه داشته باشد.
زنبورداری شهری
به طور خلاصه، زنبورداری شهری شامل نصب کندوهای زنبور عسل در سطح شهر است. باتوجه به این که گرده افشان ها مسئول گرده افشانی یک سوم هر چیزی که در بشقاب هایمان می گذاریم، هستند،زنبورداری شهری از این موجودات گرده افشان نیز حمایت می کند.
بله حتماً ایمن است – حتی برای مدارس که دانشآموزان ابتدایی در آن تحصیل میکنند بهاندازه کافی امن است! بیش از ۱۵۰ پروژه زنبورداری در مدارس و صدها پروژه در شرکتها و سازمانهای مختلف در کانادا از سال ۲۰۱۳ آغاز شده است.
در کندووان پلاس، ما با نژاد خاصی از زنبورها (کارنیکا) کار میکنیم که به دلیل مطیع بودنشان انتخاب شدهاند. اما وقتی صحبت از نیش میشود، باید بدانید که زنبورها موجودات فروتنی هستند که هرگز بیدلیل نیش نمیزنند. زنبورها تا زمانی که رفتار تهاجمی احساس نکنند ، هیچ انگیزه ای برای نیش زدن ندارند. در واقع وقتی نیش می زنند، نیش و قسمتی از شکم خود را از دست می دهند و می میرند.
به طور خلاصه زنبورداری شهری:
- هر خانه، عسل خالص و طبیعی خود را تولید میکند.
- هر کندو بهغیراز عسل محصولات دیگری هم تولید میکند مثل: ژل رویال – برهموم – گرده گل که با برداشت این موارد از کندوی شهری و ویلایی میتوانید بهراحتی کسب درآمد داشته باشید.
- با کاهش جمعیت زنبورعسل در جهان صنعت کشاورزی آسیب خواهد دید. با زنبورداری شهری به خود و موجودات گردهافشان کمک خواهیم کرد.
- زنبورداری شهری یک سرگرمی مناسب برای کسانی است که دوست دارند از حیوانات نگهداری کنند. بهخصوص زنبور که حیوانی تمیز مفید است
یک کندو شهری به طور متوسط سالانه ۱۵ تا ۲۰ کیلو عسل تولید میکند. البته باتوجهبه جمعیت و نوع تغذیه زنبورها مقدار عسل تولیدی متغیر است و تا ۴۰ کیلو هم امکانپذیر است.
در شرایط ایدهآل، یک کلنی زنبورعسل میتواند برای همیشه بهعنوان یک موجود زنده بماند. زنبورهای کارگر حدود ۳۰ روز زنده میمانند در حالی که ملکه می تواند تا ۳ سال زندگی کند
با توجه به اینکه ملکه در فصل رشد در بهار روزانه تا ۲۰۰۰ تخم می گذارد، جمعیت زنبورها دائماً در حال تجدید است. با نزدیک شدن به پایان عمر ملکه، کلنی به طور طبیعی ملکه ای را جایگزین می کند.
بهنوعی، کمک به کندو برای تکثیر را میتوان با انجام همین کار برای یک گیاه خانگی مقایسه کرد: با مراقبت زیاد و شرایط مناسب، گیاه به طور مداوم رشد میکند و در نهایت با قلمه زدن گیاه جدید به وجود میآید.
بستگی به موقعیت و آبوهوا دارد. بهطورکلی از بهار تا پاییز طول میکشد و زنبورها فعالیت خود را در زمستان کاهش میدهند.
نصب کندو زنبورعسل نیاز به فضای زیادی ندارد. فضا برای خود کندو بهاندازه ۵۰ در ۵۰ سانتیمتر نیاز است و در اطراف آن فعالیت و رفتوآمد نباشد. درهرصورت، تیم کندووان پلاس به شما در انتخاب محل نصب مناسب برای کندو کمک میکند.
زنبورهای عسل علاقهای به حضور انسان ندارند. تلاش روزانه آنها این است که شهد، گرده و آب را به کندو خود جمعآوری کنند. زنبورهای عسل هیچ انگیزهای برای نیش زدن ندارند. زنبورعسل موجودی بسیار جالب و مفید است. ولی متأسفانه ترس از نیش زنبور باعث میگردد بسیاری از افراد از زنبور و نگهداری آن اجتناب کنند. ولی واقعیت این است که زنبور فقط در حالتی تهاجمی عمل میکند که احساس خطر و تهدید نماید. در غیر این صورت بهصورت معمول شما میتوانید رعایت فاصله یک الی دو متری از کندو بدون هیچ مشکلی در اطراف کندو زنبورها قرار بگیرید.
بعضی از کارهایی که زنبور را مهاجم مینماید:
· حرکات سریع و ناگهانی بدن و دستها
· بوهای خیلی تند حتی عطر
· کشتهشدن زنبورهای دیگر
زنبورهایی که کندووان پلاس به شما ارائه میدهد اصلاح نژاد شدهاند و تمایلی به نیش زدن ندارند این نوع زنبورها خلقوخوی بسیار ملایمی دارند که آنها را به همسایه عالی در مناطق شهری پرجمعیت تبدیل میکنند.
زنبورهای عسل در تمام طول سال دمای ثابتی را در داخل کندوی خود حفظ میکنند. زنبورها در هوای سرد فعالیتهای خود را به حداقل میرسانند، یک خوشه تشکیل میدهند و با مصرف عسلهای ذخیره شده گرما تولید میکنند. وقتی هوا گرم است، برعکس است تعدادی از زنبورها در موقعیتهای استراتژیک در سراسر کندو قرار میگیرند تا به طور مؤثر هوا را به گردش درآورند. در روزهای بسیار گرم، آنها حتی از آب برای تهویه و خنککردن فضای داخلی کندو استفاده میکنند.
اصلاً. برخلاف انواع دیگر زنبورها، زنبورهای عسل مطلقاً علاقهای به خوردن چیزی جز شهد و گرده گل ندارند اگر در خارج از منزل در حال غذا خوردن بودید و زنبور به غذای شما نزدیک شد بدانید آن زنبور، زنبورعسل نیست.
زنبورهای عسل برای یافتن شهد و گرده ۳ تا ۴ کیلومتر میتوانند پرواز کنند و از دشت و کوه عبور کنند. پس بالا و پایین رفتن چندطبقه برای آنها کار بزرگی نیست و بهراحتی این کار را انجام میدهند.
عسل
عسل را میتوان به طور نامحدود در دمای اتاق نگهداری کرد زیرا حاوی قند بالایی است. دقت شود عسل را در یخچال یا مکانی که با اجاقگاز در تماس است یا محیط خیلی گرم نگذارید، بهترین مکان کابینت آشپزخانه شما است.
هر گل شهد تولید میکند که رنگ، طعم و بافت منحصربهفردی دارد. ازآنجاییکه زنبورها در محدوده ۳-۵ کیلومتری در اطراف کندوی خود تغذیه میکنند، عسل تولید شده در هر پشتبام منحصربهفرد است که از اکوسیستم اطراف گرفته شده است. مثلاً در تهران درختانی چون اقاقیا، عرعر، گلیسیوم و..گلهایی مانند رز و یاس و…بهوفور یافت میشود و عسلی با طعم و عطر و رنگ منحصربهفرد خود را دارد
شکرکزدن یک فرایند طبیعی و اجتنابناپذیر است – نه نشانهای از خرابشدن محصول. عسل چه طبیعی باشد چه نیمه تغذیهای و یا تقلبی، امکان شکرکزدن آن وجود دارد که علل آن رامی توانید در تازهها مطالعه کنید. عسل کریستالیزه (شکرک زده) تمام طعم و خواص خود (آنزیمها، پروتئینها و ویتامینها) را حفظ میکند.
اگر از جمله کسانی هستید که بافت خامهای عسل کریستالیزه را دوست ندارید، کافی است آن را بهآرامی گرم کنید تا مایع شود.